Как правильно выбрать входную дверь?!

 

Ușa este elementul principal al fiecărei case, ea reprezintă punctul culminant în procesul de armonizare a interiorului, iar alegerea ei este un proces important în amenajarea locuinței. Aspectul interiorului ține în mare măsură de designul unei uși, de aceea frumusețea locuinței D-ră depinde de alegerea pe care o veți face.
Ușile au capacitatea de a transforma radical aspectul unei camere/locuințe, deci este esențial modul în care alegeți ușa de interior. Pentru a fi sigur că veți obține rezultatul dorit, vă oferim în continuare câteva sfaturi de bază pe care merită să le luați în calcul când sunteți pus în situația de a alege ușa de interior

Alegeți stilul potrivit casei și personalității D-ră

Stilul este un factor care poate face o mare diferență în ceea ce privește designul oricărei camere. Stilul ușilor de interior trebuie să se potrivească cu designul casei D-ră.
Atunci când alegem ușile de interior în funcție de stilul de amenajare a casei trebuie să ținem cont de caracteristicile stilului abordat: finisaje, decorațiuni, culori, texturi etc.
Spre exemplu, ușile în culori deschise se potrivesc de minune cu locuințele decorate și amenajate în stil Rustic, Country sau Etnic.
Ușile în nuanțe pastel (bleu, vernil, crem, alb-galbui etc),  designerii le recomandă pentru casele amenajate în stil Provence, cu aspect învechit și chiar cu unele elemente decorative din fier forjat.
Pentru casele amenajate în stil clasic e recomandat să montăm atât uși albe cât și uși în nuanțe mai închise, mai bogate, cu încrustații sau elemente decorative specifice epocii și stilului de amenajare.
Pe de altă parte, pentru casele moderne, amenajate în stil Minimalist sau High-tech, putem alege uși în nuanțe reci, cu design simplu, fără elemente decorative.În ultimii ani, nuanțele închise (wenge, teak etc.) sunt asociate cu locuințele amenajate în stil modern.

Alegeți materialul potrivit

Ușile de interior pot fi fabricate din mai multe materiale, fiecare având avantajele și atu-urile sale. Așadar, înainte să faci o achiziție, acordă-ți timp pentru a te decide asupra materialelor de fabricație.

  • Lemn furniruit: O ușă furniruită are un strat subțire de lemn peste un substrat presat pe o ramă de cherestea. Lemnul  furniruit oferă un aspect vizual și estetic similar cu cheresteaua solidă, fără riscul de colmatare sau rupere.
  • Folie PVC furniruită: Folia PVC furniruită imită foarte bine lemnul autentic și în același timp este destul de ieftină. În zilele noastre ușile cu acoperire PVC sunt durabile și rezistente efectelor mecanice.
  • Fibra lemnoasă celulară:  Acest tip de ușă a fost realizat pentru a fi accesibil ca preț. Se folosește fibra lemnoasă celulară pentru a construi o fațadă care să semene cu o ușă tradițională din tablii. E disponibilă sub o varietate mare de design-uri, culori și nivele de luminozitate, iar interiorul poate varia ca greutate după preferințe, o ușă mai grea asigurând o izolare fonică mai bună.

Izolare fonică și termică

Pentru ca ușa de interior să poată izola termic și fonic cât mai bine spațiul camerelor, specialiștii recomandă ca aceasta să aibă o grosime de minim 40 mm.

Alegeți mânerul potrivit

Cu toții știm că detaliile fac diferențe de foarte multe ori. De obicei, ușile nu sosesc cu tot cu mânere, astfel avem libertatea de a alege un mâner după bunul plac. Aveți la dispoziție felurite design-uri, de la tradițional la modern. Pentru un look mai contemporan, alegeți un mâner cu un design simplu, minimalist. Dacă vreți ceva mai tradițional, orientați-vă către mânere de tip clanță cu elemente decorative.

Alegeți culoarea potrivită

Pentru a alege nuanța corectă vă vom da anumite trucuri. În primul rând, culoarea ușilor de interior nu trebuie să reprezinte tonalitatea exactă a apartamentului sau casei. Puteți opta pentru unele soluții neobișnuite care să fie susținute doar de un anumit element al decorului. Majoritatea urmează regulile deja stabilite: combină culoarea ușii cu nuanțele pardoselii, pereților, mobilierului. Dar, cei mai curajoși nu se limitează la atât, astfel că aleg uși de interior care se transformă într-un accent deosebit pentru întreaga compoziție. O asemenea decizie are drepturi depline la existență. Tot ce contează este ca acestea să fie gândite și armonioase și să nu arate pretențios sau prea extravagant.

Cele mai importante accente:

  • Ușa de interior – este un participant important în crearea interiorului visat;
  • Culoarea ușii poate fi combinată cu tonurile pardoselii, pereților, mobilierului;
  • Culoarea ușii poate fi una individuală, accente separate vor fi chenarele și plintele; cel mai bine se potrivesc nuanțele neutre, care se vor potrivi cu orice decor;
  • O opțiune armonioasă va fi ca tonul ușii să fie asemănător cu rama ferestrelor;
  • Fiecare are dreptul să facă o alegere individuală, dar niciodată nu e de prisos o recomandare din partea specialiștilor; experiența lor vă va ajuta să evitați posibilele dezamăgiri și cheltuielile în plus.

Deschiderea

Modul în care o ușă se deschide, spre interior sau spre exterior, influențează poziția balamalelor și a clanței. Această alegere rămâne de obicei strict la alegerea proprietarului. în orice caz, rețineți că nu este ideal ca o ușă să se deschidă într-un coridor sau în hol.

Varietatea ușilor pentru interior vă poate oferi o imagine de ansamblu asupra modelelor disponibile și poate contribui la simplificarea alegerii modelului dorit, conform cu așteptările și stilul pe care doriți să îl adoptați.